Voorgeschiedenis

Marnix Vanbergen (1964) – Wat begon als een jongensdroom in de garage van zijn vader, groeide al snel uit tot een passie voor het leven. Samen met zijn vrouw Nadja nam hij in 1998 de familiezaak Fietsen Vanbergen over. Een uitbreiding van de winkel was thuis niet langer haalbaar. In 2000 werd daarom de stap gezet naar het pand op de Firmin Jacobslaan in Halen.

Michael Simms (1980) – Na een semi-professionele fietscarrière ging Michael in opleiding bij Marnix als fietsenmaker. De droom van een eigen winkel was echter nooit veraf. Toen hij via de nonkel van zijn vrouw Annelies de kans kreeg om Fietsen Verheyen in het centrum van Diest over te nemen, twijfelde hij niet lang.

Ieder bouwde sindsdien met wederzijds respect voor elkaar verder aan zijn eigen winkel. Maar zowel Marnix als Michael waren gedurende de jaren al langere tijd op zoek naar een manier van uitbreiden, maar dit bleek niet haalbaar op de vroegere locaties. De gesprekken van een samenwerking kwamen een aantal jaar geleden op tafel. Het plan? Simpel. Een eigen zaak in centrum Diest, samen, groter en sterker dan ooit.

Sinds maart 2016 vestigen ze hun verenigde krachten op een prominente plaats op de Nijverheidslaan, met grote zichtbaarheid dankzij de locatie aan het rondpunt en de prachtige architectuur van het pand zelf.

Met Michael en Marnix, die zich voornamelijk bezighouden met de verkoop, service en het werkhuis, en beide echtgenotes Annelies en Nadja, die zich grotendeels over aankoop, administratie en boekhouding buigen, kunnen we wel stellen dat dit een echt familiebedrijf in hart en nieren is gebleven.

In 2021 besloot Michael een andere weg op te gaan. Marnix vond in Copman&co een nieuwe partner .

Het Ride team, Marnix - Kim - Benny, Mathias wordt versterkt door Geert Verheyen.

Maar kom dat vooral zelf ontdekken met een goede tas Italiaanse koffie in de winkel!

Over ons
Over ons

Ride Bikes

Nijverheidslaan 21 - 3290 DIEST

+32 (0) 13 306 316

INFO-RIDE@ATELIERZAAF.BE

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie